Welkom op onze site. Voor vragen mail of bel gerust of stuur een appje naar 0628770741
Wij zijn trots op Darlings Dog Store.
Ivm corona kan het voorkomen dat bestellingen langer onderweg zijn dan u van ons gewend bent. Excuus hiervoor.
Openingstijden Dogstore

Ma -vrij: 7.30-12.00u

             14.00-20u

za  :op afspraak

zo: gesloten

Honden kauwbot

Net als dat mensen houden van snacken, genieten honden van een kauwbot op z’n tijd. Kauwbotten voor honden zijn mateloos populair, dit heeft verschillende redenen voor zowel baas als hond.

Een honden kauwbot als tijdverdrijf

Een honden kauwbot voorziet in een belangrijke behoefte van de hond. Als afstamming van de wolf is het spijsverteringsysteem van de hond er op ingericht om prooidieren te nuttigen door het vlees van de botten te kauwen. Een roedel wolven doet hier samen soms best lang over, niet te vergelijken met een hond die z’n voerbak in enkele seconden leeg eet. Een hond geniet daarom ook van eens kunnen kauwen op iets. Een honden kauwbot voldoet in de behoefte om als roofdier een maaltijd te verorberen. En hoewel onze honden dit tegenwoordig niet hoeven te doen om aan voldoende voedingsstoffen te komen, kan een kauwbot voor honden wel een welkome snack zijn. Het fungeert als tussendoortje, maar ook als tijdverdrijf voor de hond. Er worden verschillende diersoorten gebruikt als honden kauwbot. Het scala aan lichaamsdelen dat voor dit doeleinde wordt gebruikt is eveneens erg ruim. Veel voorkomende soorten zijn gedroogde oren van het varken, rund, paard of konijn. Andere bestsellers zijn de bullepees, vleesplaatjes en runderhoefjes.Tenslotte vallen nekken van eend of kip vaak eveneens prima in de smaak bij grote en kleine honden.

 

De verschillende soorten hebben een uiteenlopende smaak, geur, textuur maar ook vertering. Zo zal een hond altijd z’n eigen voorkeur hebben en is hij met de ene langer zoet dan met de ander. Per hond zal dus bekeken kunnen worden welk type kauwbot de beste match is! En net als mensen houdt de hond uiteraard van afwisseling, dus meerdere soorten proberen kan geen kwaad.

Veilig gebruik

Een waarschuwing is wel op z’n plaats bij het gebruik van een kauwbot voor honden. Hoewel dit een ware delicatesse is voor de hond, is correct gebruik van een honden kauwbot wel belangrijk. Voorkom dat de hond een te groot stuk kauwbot inslikt. Dit kan door hem te begeleiden in hoe hij een honden kauwbot het best kan nuttigen. Leer de hond om de tijd te nemen en goed te kauwen op het kauwbot. Dit kun je doen door het kauwbot zelf in het begin vast te blijven houden zodat de hond wel moet kauwen. Daarnaast is het verstandig om altijd in de buurt te blijven als je hond geniet van een kauwbot, zodat er altijd toezicht is om ongelukken te voorkomen.

Dierenwinkel Assen

In heel Nederland wonen zo’n 1.5 miljoen honden, ongeveer 1 op de 5 huishoudens heeft een hond. Een deel daarvan leeft in het mooie, natuurrijke Drenthe. Voor hen is het goed om te weten dat er tal van goede dierenwinkels zijn in Assen en omstreken.

 

In 2019 deed brancheorganisatie Dibevo een zogenaamd huisdieronderzoek. Hoe veel huisdieren zijn er in Nederland en hoe zorgen we er voor? De meest opvallende trend is dat we steeds beter voor onze huisdieren gaan zorgen. Het percentage honden dat mee gaat op vakantie neemt toe, we besteden meer tijd en geld aan hun gezondheid waardoor ze gemiddeld ouder worden dan jaren geleden, en ook voeding is steeds belangrijker. Hoewel de gemiddelde hondeneigenaar de prioriteit stelt bij of de hond een soort voer lekker vind, is een beetje kennis over gezonde voeding tegenwoordig onmisbaar. Lees meer: https://dibevo.nl/pers/consument-laat-zich-minder-verleiden-tot-impulsaankoop-van-huisdieren Gelukkig voor hondeneigenaren in Assen, een dierenwinkel in deze regio legt zich toe op zowel de verkoop van voeding als voedingsadvies voor honden. Bron:

Dierenwinkel Assen speciaal voor honden

Darling’s Dog Store is de dierenwinkel nabij Assen waar men alles vindt voor de hond aan lekkernijen, van gezonde hondensnacks tot compleet vers voer en hapklare trainers. Het ruime assortiment kent een goede verdeling tussen gedroogde en verse snacks. Er wordt gebruik gemaakt van diverse diersoorten. Hierdoor vindt men bij deze dierenwinkel nabij Assen, in Zwiggelte, voor elke hond een passend menu. Al veel hondeneigenaren weten hun weg te vinden naar deze speciaalzaak, die online bestellingen mogelijk maakt en door heel Nederland bezorgd. De natuurlijke producten staan bovenaan het lijstje van veel hondeneigenaren, zo wijst ook het onderzoek van Dibevo uit. Hieruit bleek dat 42% van de honden- en katteneigenaren de ingrediëntenlijst zelf onder ogen neemt voor ze overgaan tot aankoop. Ook werd duidelijk dat de online bestellingen een steeds groter deel van de markt opslokt als het gaat om hondensnacks- en voeding.

Ook online

Darling’s Dogstore is niet alleen een dierenwinkel nabij Assen, maar ook een actieve webshop die bestellingen verwerkt en verstuurd voor hondeneigenaren door heel Nederland. Een positieve trend, steeds meer eigenaren worden zich bewust van de voordelen van een goed verkoopadres. Bij deze dierenwinkel vlakbij Assen vindt men niet alleen hoogwaardige producten, maar ook deskundig advies. Geen hond is hetzelfde en allen hebben ze hun eigen voedingsbehoefte. Met de aanwezige kennis en ervaring wordt er gekeken naar de beste aankoop voor zowel baas als hond. De dierenwinkel ligt nabij Assen, in het pittoreske Zwiggelte.

Hondensnackshop

Het is altijd fijn om een goede voorraad aan lekkernijen voor de hond in huis te hebben. Deze kun je geven als tussendoortje op een zonnige middag, als toevoeging bij de maaltijd of om de hond even bezig te houden met wat stevig kauwwerk. Hoe kom je aan zo’n voorraad echt goede hondensnacks? Darling’s Dog Store is een (online) hondensnackshop die levert in heel Nederland!

 

Wie zoekt naar een goede hondensnackshop zal genoeg vinden. De vraag is vooral wat jij als klant op prijs stelt. Wil je graag deskundig advies en producten van goede kwaliteit? Dan is Darling’s Dog Store een goede keuze voor jou. De hondensnackshop is onderdeel van een groter geheel waarbij alles draait om honden. Zo vind je er ook een waar hondenresort en speciale hondenwasstraat. Behalve de verkoop van hondensnacks en kwalitatieve voeding wordt er ook ook veel aandacht besteed aan een deskundig advies.

 

Hondensnackshop met deskundig advies

Voeding is maatwerk. Voedingsproblemen zijn nog altijd veel voorkomend bij honden, dit varieert van allergische reacties tot een hond die simpelweg niet met smaak z’n maaltijd nuttigt. In beide gevallen zoekt de eigenaar naar een oplossing, en dit is vaak niet in één hapklaar antwoord te gieten. Hiervoor moet worden gekeken naar de hond zelf; is er sprake van voedselallergie, een tekort aan voedingsstoffen of onderliggende kwaal. Thalita Daling van Darling’s Dogstore is naast eigenaresse van een hondensnackshop ook voedingsdeskundige in opleiding. Hierdoor worden in de webshop twee krachten verenigd: kwalitatieve producten en de juiste kennis van zaken.

 

Weet je niet zeker waar je je hond blij mee maakt, of zoek je iets specifieks? De hondensnackshop biedt een ruim assortiment met de keuze uit snacks van diverse diersoorten en op verschillende manieren verwerkt. Waar de één kiest voor gedroogde snacks, kan voor een ander juist de hapklare trainer uitkomst bieden. Of wat dacht je van waar hondenijs om je maatje te verwennen deze zomer? Behalve tussendoortjes vind je in de webshop ook volledige verse voeding van diverse merken en in variërende porties. Het brede scala aan producten heeft voor iedere hondeneigenaar iets unieks te bieden. Precies het product dat jij zoekt om samen met je hond mee te werken, iets dat past binnen zijn speciale dieet of gewoon een smaakvolle snack.

Bezoek de winkel

Behalve de online bestelling, die in een handomdraai geregeld is, is de winkel ook te bezoeken in het Drentse Zwiggelte. Op doordeweekse dagen en op afspraak ook op zaterdag is het mogelijk om op je gemak door het ruime assortiment te neuzen. Kijk voor de actuele openingstijden en meer informatie op www.hondenresortdarling.com.

Hypoallergene hondensnacks

Hoe kun je een hond nou op een verantwoorde manier verwennen als hij last heeft van allergieën? Voedselallergie is de meest voorkomende allergie bij honden. Hierdoor wordt het ingewikkeld om het dieet van je hond op te stellen, en ook met het geven van snacks moet men rekening houden met de allergie. Gelukkig wordt de markt voor hypoallergene hondensnacks steeds verder uitgebreid.

Hypoallergene hondensnacks voor allergische honden

Een voedselallergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem reageert op allergenen (eiwitten) in het voedsel, maar niet op alle allergenen zal zo heftig gereageerd worden. Zo kan een hond allergisch zijn voor één of enkele eiwitbronnen. Ook de reactie kan erg wisselend zijn, uiteenlopend van een beetje jeuk tot heftige jeukklachten met huidontstekingen. Ook het maagdarmstelsel kan van slag raken door een allergische reactie, dit uit zich in braken en/of diarree. Het kan moeilijk zijn om er achter te komen waar je hond precies allergisch voor is. Toch is dit wel kostbare informatie, als je dit eenmaal weet kun je hem de juiste voeding geven. Deze vraag wordt beantwoord door een eliminatiedieet uit te voeren. Over een langere periode worden er steeds meer verschillende eiwitbronnen toegevoegd. Zo wordt duidelijk welke allergenen de hond verdraagt en welke niet.

 

Hoewel elke hond en elke allergie anders is, kunnen we wel spreken van hypoallergene hondensnacks en voeding. Dit is dankzij wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond welke eiwitbronnen het vaakst een allergie veroorzaken bij honden. Zo zijn rund, kip, maar ook zuivel en tarwe bronnen waar relatief vaak allergische reacties op komen. Onder aan deze lijst vinden we bronnen die gebruikt worden voor hypoallergene hondensnacks. Diersoorten als eend, kalkoen en vis worden vrijwel altijd goed verdragen.

Geschikte eiwitten

Hypoallergene hondensnacks bevatten eiwitten uit slechts één bron en zijn geschikt als onderdeel van een eliminatiedieet omdat ze al in een vroeg stadium gegeven kunnen worden. De gezonde hondensnacks op basis van bijvoorbeeld paard, konijn, vis, eend, gans, kalkoen of hert bevatten geen extra toevoegingen. Deze speciale snacks zijn verkrijgbaar als kauwbot, maar ook als trainers. Deze laatste zijn ideaal voor de werkende hond, de hapklare snacks maken het mogelijk om je hond even snel te laten smullen.

 

Darling’s Dog Store beschikt over een ruim assortiment hypoallergene hondensnacks. Hiervoor is een breed scala aan diersoorten gebruikt zodat ook de allergische hond volop verwend kan worden met verschillende smaakbelevingen. Weet je niet zeker welke hypoallergene hondensnacks geschikt zijn voor jouw hond? Maak dan gerust gebruik van het deskundig voedingsadvies voor de beste keuze!

Gezonde hondensnacks

Naast de dagelijkse maaltijden zijn honden ook dol op snacken. Gezonde hondensnacks zijn daarom voor veel eigenaren een manier om hun viervoeter te verwennen. Gelukkig voor hen is er tegenwoordig van alles verkrijgbaar dat lekker is en goed voor het hondenlichaam!

Gezonde hondensnacks met natuurlijke ingrediënten

De wereld van de gezonde hondensnacks vertoont eigenlijk veel overeenkomsten met die van mensen. We zien graag snacks op basis van natuurlijke producten, zonder al te veel toegevoegde ingrediënten. Daarnaast moeten de snacks niet te calorierijk zijn voor de hondenbaas die z’n maatje graag regelmatig trakteert. Uiteraard geldt voor alles dat overdaad schaadt. Een goede balans tussen voedsel en beweging zal de baas zelf in de gaten moeten houden. Toch is er veel mogelijk op het gebied van gezonde hondensnacks en hoeft gezondheid niet onder te doen voor smaakbeleving. Vooral gedroogde hondensnacks zijn vaak erg geliefd. Door het proces van het drogen komt de geur extra goed vrij en is de hond langer zoet met z’n gezonde hondensnack. Gedroogde hondensnacks zijn er bijvoorbeeld als oren van rund, varken, hert of varken. Ook kippen- of eendennekken, runderluchtpijp, kalkoenpoten en kippenvleugels maken prima gezonde hondensnacks! Deze diersoorten zijn voor de hond al een ware traktatie zonder dat er extra stoffen aan toegevoegd hoeven te worden. Het drogen van de hondensnacks zorgen er ook voor dat ze langer houdbaar blijven. Een ander groot bijkomend voordeel is dat het kauwen op de gezonde hondensnacks fungeert als een soort tandenborstel. Eventueel tandplaque wordt zo op een natuurlijke manier bestreden. De verschillende diersoorten leveren allen hun eigen eiwitbron, deze hondensnacks zijn daarom een geschikte aanvulling op de voeding van je viervoeter.

De favoriet van je hond

Welke snack het best bij jouw hond past? Dat is heel afhankelijk van het maagdarmstelsel van de individu, maar net als mensen hebben honden ook hun voorkeur in smaak en geur! Uitproberen is daarom het antwoord. Afhankelijk van de grootte van je hond, zijn er veel uiteenlopende mogelijkheden om hem te verwennen met een lekkernij. De tijd dat hondensnacks alleen voor (middel)grote honden zijn, ligt al even achter ons. Ook voor kleine honden is er tegenwoordig van alles verkrijgbaar, geheel afgestemd op hun formaat. Zo maken kippennekken een prima tussendoortje voor kleine honden, net als kippenvleugels. Een ander alternatief voor zowel grote als kleine honden zijn trainers, hondensnacks speciaal in een klein formaat. Het doel hiervan is dat de hond tijdens het trainen snel beloond kan worden met een snack waar hij niet lang mee bezig hoeft te zijn, maar trainers maken ook een prima snack voor kleine honden en kunnen gebruikt worden bij hersenwerkjes.

Gedroogde hondensnacks

Honden zijn dol op het kauwen op  een snack. Maar wat maakt dit nou zo’n delicatesse voor ze? De gedroogde vorm van deze populaire snacks brengt een aantal grote voordelen met zich mee.

 

  • Extra geur- en smaaksensatie. Gedroogde hondensnacks worden gemaakt van bijvoorbeeld vlees, huid of de hoeven van een diersoort. Door het proces van het drogen wordt zowel de smaak als geur versterkt. Voor de hond wordt dit nu een extra lekkere traktatie! Voor wie geen liefhebber is van deze geur zijn er ook gedroogde hondensnacks die minder sterk ruiken.

  • Goed voor het gebit. Gedroogde hondensnacks zijn extra krokant. Dit heeft twee voordelen: ze gaan meestal langer mee omdat de hond er even flink op moet kauwen. Daarom zijn ze geschikt om de hond even bezig te houden, bijvoorbeeld tijdens benchtraining of gewoon op een zonnige zondagmiddag. Maar het kauwen bevordert ook de gezondheid van het gebit. Aanwezig tandplaque wordt zo op een natuurlijke manier bestreden.

  • Geen toegevoegde ingrediënten. Simpelweg het drogen van kwalitatief goede voedselbronnen is voldoende voor gedroogde hondensnacks. Er hoeven geen extra kleur-, geur of smaakstoffen toegevoegd te worden om het aantrekkelijker te maken voor de hond. Een natuurlijk product!

  • Hondensnacks zijn gedroogd langer houdbaar. In het droogproces wordt alle vocht onttrokken van het vlees, waarmee bederf wordt tegengegaan. Zonder dat er extra conserveringsstoffen aan worden toegevoegd, zijn ze toch veel langer houdbaar. Je kunt als eigenaar daarom altijd een kleine voorraad hebben voor je hond of honden.

Gedroogde hondensnacks in diverse vormen

Deze speciale lekkernij kan op verschillende manieren gemaakt worden. Heel veel diersoorten en ook heel veel lichaamsdelen zijn geschikt om te drogen, waarna ze dienst doen als lekkernij voor de hond. Spiervlees van verschillende diersoorten kunnen in kleine, hapklare stukjes gedroogd worden en maken zo smakelijke trainers. Snacks waar de hond langer zoet mee is en fijn op kan knagen zijn bijvoorbeeld nekken van de eend, kip of kalkoen. Ook oren van rund, varken of konijn kunnen gedroogd worden.

Online bestellen

Ben je benieuwd wat jouw hond vindt van gedroogde hondensnacks? Bekijk dan gerust het assortiment van Darling’s Dog Store. Deze webshop in hondenbenodigdheden beschikt onder andere over een ruime keuze in gedroogde hondensnacks, inclusief hypoallergene producten. De scherpe prijzen maken het aantrekkelijk om meerdere artikelen aan te bieden aan de hond, zo kan hij zelf z’n favoriet kiezen! Twijfel je over wat geschikt is voor jouw maatje? Dan is het deskundig voedingsadvies van Darling’s Dog Store de uitkomst voor jou!

Hondenresort Da-R-ling

Thalita Daling 

tel: 06 28770741

email: hondenopvang.zwiggelte@gmail.com

adres: hoofdstraat 41 ,Zwiggelte 

postcode: 9433 PA

  • Facebook